10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАДеймиън Лилард се нареди до легендата Майкъл Джордан в историята на Мача...

Деймиън Лилард се нареди до легендата Майкъл Джордан в историята на Мача на звездите (видео)

Гардът на Милуоки спечели приза за MVP в демонстративното събитие за първи път в кариерата си

Деймиън Лилард определено няма да забрави скоро уикенда за Мача на звездите в Индианаполис. Гардът на Милуоки изведе Изтока до победа над Запада с 211:186 в 73-тото издание на демонстративното събитие отвъд океана, което се проведе в Индианаполис.

33-годишният баскетболист се нареди до легендата Майкъл Джордан в историята на Мача на звездите. Деймиън Лилард стана вторият след Въздушния, който печели индивидуална надпревара и става MVP в този двубой. През 1988 г. Джордан става шампион в конкурса по забавки и след това прибира приза за Най-полезен в Мача на звездите в НБА.

Миналият уикенд Деймиън Лилард защити титлата си в конкурса по тройки, към която добави първата в кариерата си награда MVP в демонстративното събитие. Бившият възпитаник на Уебър Стейт стори това, след като наниза 39 точки за Изтока, допълнени от 3 борби, 6 асистенции и 1 открадната топка за 28 минути на терена. При стрелбата си от игра той бе 14/23, включително 11/23 от тройката.

Феновете в Индианаполис обаче не бяха съгласни приза да отиде в ръцете на Деймиън Лилард, освирквайки го по време на награждаването и настоявайки той да бъде за баскетболиста на Индиана Тайрис Халибъртън.

„Очакваше се, ние сме в неговия град, в неговата зала. Той изигра страхотен мач“, обясни Деймиън Лилард.

За мен е чест. Играл съм в Мача на звездите доста пъти, така че това постижение е нещо много специално за мен. Участието е достатъчно, но исках да получа и този опит – да стана MVP. Както казах, това е голяма чест. Да играеш срещу най-добрите и да спечелиш наградата е нещо уникално„, добави гардът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани