12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАИзтокът би Запада в Мач на звездите в НБА, изпълнен с рекорди...

Изтокът би Запада в Мач на звездите в НБА, изпълнен с рекорди (видео)

Победителите записаха най-многото вкарани точки в 73-годишната история на демонстративното събитие

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Мачът на звездите в НБА се завърна към познатия си формат и то по какъв начин. В Индианаполис Изтокът победи Запада с 211:186, отбелязвайки демонстративното събитие отвъд океана, изпълнено с рекорди.

И ОЩЕ: Победителите записаха най-многото вкарани точки в 73-годишната история на Мача на звездите в лигата. Освен това, общият брой точки – 397 счупи предишното най-добро постижение – 374 от 2017 г. Изтокът навъртя 42 тройки, подобрявайки рекорда от 35 на отбора на Леброн от 2019 г. В добавка, двата тима реализираха общо 193 точки в първото полувреме, което е най-многото за такъв период.

НАЙ-ДОБРИ: Деймиън Лилард бе над всички за Изтока с 39 точки, включително 11 тройки. Джейлън Браун добави 36 и 8 борби. Тайрис Халибъртън приключи с 32 точки, 7 борби и 6 асистенции. Янис Адетокунбо се отчете с 23 и 7 борби. Джейсън Тейтъм вкара 20 точки.

Карл-Антъни Таунс бе над всички за Запада – 50 точки и 8 борби, след като бе 23/35 при стрелбата си от игра. Шай Гилджъс-Александър регистрира 31 и 6 асистенции. Кевин Дюрант остана с 18 точки, 5 борби и 5 асистенции.

В ДОБАВКА: 186-те точки на Запада бяха най-многото вкарани за загубил отбор в Мача на звездите. Изтокът имаше най-много опити за стрелба от далечна дистанция – 97. Тимовете комбинираха 66 точни стрелби от тройката и общо 168 опити. Двата състава бяха точни общо 163 пъти в стрелбата от игра от 289 опита.

КЛЮЧЪТ: Единствената въпросителна в четвъртия период беше около рекорда по резултатност. Изтокът имаше 160 точки след три части, имайки нужда от още 37, за да подобри постижението за Мача на звездите.

Тройка на Джейлън Браун изведе Изтока до 197 точки, а Тайрис Халибъртън бе точен, за да постави на таблото 200 точки за първи път в каквато и да е официална статистика на НБА. 

Деймиън Лилард каза, че Изтокът е искал рекорда.

Всички питаха какъв е рекордът. Разбрахме и го преследвахме.

СТАТИСТИКА ОТ ИЗТОК – ЗАПАД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани