Гард на Лейкърс иска да играе за Германия на световното първенство (видео)

Остин Рийвс e решен да прехвърли доброто си представяне в НБА на международна сцена

689

Във втория си сезон в НБА Остин Рийвс прави сериозно впечатление с изявите си за Лос Анджелис Лейкърс отвъд океана. 24-годишният баскетболист е решен да прехвърли доброто си представяне на международната сцена.

Гардът на „езерняците“ може да облече екипа на Германия в бъдеще, където да си партнира с Денис Шрьодер, с който дели една съблекалня в Ел Ей. Според немските медии, Остин Рийвс изчаква само решението на селекционера на бронзовия медалист от Евробаскет 2022 Гордън Хърбърт.

Остин Рийвс е роден и израснал в САЩ, но едната му баба е германка. Брат му Спенсър пък в момента играе за немския Брозе Бамберг.

„Имам желание и бих се радвал много това да се случи„, признава Остин Рийвс, който иска да се присъедини към Бундестима още тази есен за световното първенство в Индонезия, Япония и Филипините.

През 2022/2023 Остин Рийвс има средни показатели от 12.3 точки, 3 борби и 3.1 асистенции в общо 56 двубоя на Лейкърс в НБА.

Предишна статияНикола Йокич за наградата MVP: Стига, не издържам повече
Следваща статияДенвър взе дуела на лидерите в двете конференции (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."