11.4 C
София
четвъртък, май 16, 2024
НачалоБългарияБалкан се справи с ЦСКА у дома

Балкан се справи с ЦСКА у дома

"Зелените" вече водят с 1-0 в серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан вече има предимство в 1/4-финалите на НБЛ. Момчетата на Васил Христов се справиха с ЦСКА с 91:76 и излязоха напред с 1-0 победи в серията от първия кръг на елиминациите в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: Двубоят бе наблюдаван от баскетболиста на Сакраменто в НБА Александър Везенков, чийто първи сезон отвъд океана приключи наскоро.

НАЙ-ДОБРИ: Майки Диксън навъртя на сметката на Балкан 29 точки и 6 асистенции. Николай Грозев добави 14. Димитър Димитров се отчете с 13 точки и 5 асистенции. По 10 регистрираха Сюприйм Ханна и Йордан Минчев, като последният овладя и 8 борби.

Васил Бачев бе най-резултатен за ЦСКА с 23 точки и 6 асистенции. Камерън Грегъри се разписа с 16 и 9 борби. Венцислав Петков остана с 14 точки и 5 асистенции. Георги Боянов игра едва 14 минути, след като напусна игра, заради контузия

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха повече точки от бързи атаки – 28 срещу 16 за столичани. Освен това, Балкан бе по-точен в стрелбата от средно разстояние – 67% срещу 56% за ЦСКА, в добавка към 37 борби и 24 асистенции.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до две победи от три двубоя. Мач №2 между двата състава ще бъде на 1 май (сряда) от 17.00 ч. в залата на ЦСКА в София.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани