7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЧерноморец и Нефтохимик 2010 се обединяват

Черноморец и Нефтохимик 2010 се обединяват

Школите на двата клуба ще предоставят на децата шанс да се докоснат до професионалния баскетбол в Бургас

В Бургас поемат по общ път, който ще даде шанс на подрастващите да се докоснат до професионалния баскетбол. Огромна стъпка в тази посока правят школите на двата местни клуба – Черноморец и Нефтохимик 2010.

Занапред те ще вървят ръка за ръка чрез партньорство, което ще обедини двете школи. Целта е децата да получат знания и умения от доказани треньори и специалисти.

Женското направление в школата на Черноморец ще бъде поверено на бившата баскетболистка на Нефтохимик и досегашен треньор в клуба – Нина Николова. В щаба й влизат други две баскетболистки, преминали през редиците на тима – Силвия Колева и Кристиана Върбанова.

Основна заслуга, за да се осъществи тази крачка в развитието на бургаския баскетбол има и новият директор на школата на Черноморец – Христо Николов. Ето и какво сподели той за това обединение:

Всичко, което се случва в момента, е за доброто не само на баскетбола в Бургас, но и в името на българския баскетбол. Ако в Бургас създадем силна школа, която да открие нови хоризонти за децата, със сигурност ще дойде ден, в който тези деца да са част от основите и на българския баскетбол на ниво национални и клубни отбори. Ще отнеме години, в които първо ние трябва да положим основите на една по-различна и по-професионална организация, която да отговаря на всички европейски стандарти. Искрено вярвам, че когато всички гледаме, мислим и работим в една посока, резултатите ще дойдат. Няма да е веднага, но нито мен, нито хората, с които сме си подали ръка, ни е страх от труд.

Искам специално да благодаря на г-н Ивайло Славов от Булпрос, който повярва в нас, в идеите ни, във възгледите ни и ни подкрепя безрезервно. Без неговата подкрепа, нищо от това, което ние имаме желание да осъществим в Бургас не би било възможно. За това и използвам случая да му благодаря, че застана до нас и прегърна този проект. За да направиш нещо подобно в трудните времена, в които живеем, се изисква огромен кураж и любов към баскетболната игра.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] “Искам специално да благодаря на г-н Ивайло Славов от Булпрос, който повярва в нас, в идеите ни, във възгледите ни и ни подкрепя безрезервно. Без неговата подкрепа, нищо от това, което ние имаме желание да осъществим в Бургас не би било възможно. За това и използвам случая да му благодаря, че застана до нас и прегърна този проект. За да направиш нещо подобно в трудните времена, в които живеем, се изисква огромен кураж и любов към баскетболната игра”, допълни Христо Николов.bbal.bg […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани