15.8 C
София
вторник, май 21, 2024
НачалоЕвропаБарселона мина през трилър с продължение, но оцеля в Пирея (видео)

Барселона мина през трилър с продължение, но оцеля в Пирея (видео)

Два успешни наказателни удара на Джабари Паркър в края бяха достатъчни на каталунците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона направи обрат в 1/4-финалната плейофна серия в Евролигата. Каталунците отказаха Олимпиакос с 82:80 като гости след драма с продължение, за да излязат напред с 2-1 в елиминациите на най-силната клубна надпревара на Стария континент този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Ян Весели даде тон на победителите с 16 точки. По 13 добавиха Томаш Саторански, Уили Ернангомес и Джабари Паркър, като последният овладя и 9 борби. Николас Лапровитола се отчете с 12 точки и 8 асистенции.

Филип Петрушев бе най-резултатен за Олимпиакос с 18 точки и 5 борби. Моузес Райт регистрира 16 и 8 борби. Томас Уолкъп остана с 10 точки, 5 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Гръцкият гранд имаше преднина от 5 точки на голямата почивка – 37:32. След паузата Барса заложи на нападението и бе 8/14 от тройката, но най-важна бе далечната стрелба на Томаш Саторански 36 секунди преди края на продължението за 80:80. Джабари Паркър се превърна в герой за гостите, след като застана на фаул линията в последната секунда на допълнителните 5 минути. Бившият играч на Милуоки, Чикаго и Сакраменто в НБА не сбърка и при двата си опита, с което донесе успеха на своя тим, оформяйки крайното 82:80.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Мач №4 между двата състава ще бъде 2 май (четвъртък) от 19.45 ч. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани