15.8 C
София
вторник, май 21, 2024
НачалоЕвропаМакаби удържа финалния щурм на ПАО в Белград (видео)

Макаби удържа финалния щурм на ПАО в Белград (видео)

Грандът от Тел Авив отново взе предимство в серията от плейофите на Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макаби Тел Авив отново излезе напред в 1/4-финалната плейофна серия в Евролигата. Пред около 1000 свои фенове в зала „Александър Николич“, в Белград, момчетата на Одед Каташ не се дадоха на Панатинайкос след 85:83 и вече водят с 2-1 победи в елиминациите на най-силната клубна надпревара на Стария континент този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Джош Небо се развихри за Макаби с 22 точки и 9 борби. Лоренцо Браун добави 16 и 8 асистенции. Бонзи Колсън приключи с 13 точки и 5 борби.

Кендрик Нън бе най-резултатен за Панатинайкос с 25 точки, от които 5 тройки. Янис Папапетру остави срещу името си 17 и 6 борби. Матиас Лесор остана с 14 точки, 6 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 3 минути преди края Макаби имаше преднина от 11 точки – 81:70, но „детелините“ не се отказаха и чрез Матиас Лесор, Янис Папапетру и Кендрик Нън стигнаха до равенството за 83:83. 2 секунди преди сирената Лоренцо Браун бе фаулиран, като застана на линията и бе безкомпромисен, с което оформи 85:83 в полза на израелския гранд.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Мач №4 между двата състава ще бъде 2 май (четвъртък) от 21.45 ч. 

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани