5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияПразник в Бургас: Черноморец вдигна Купата след разгром над Спартак

Празник в Бургас: Черноморец вдигна Купата след разгром над Спартак

Първо злато за бургазлии в турнира от 49 години насам и общо трето в историята им

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Празник ще има в Бургас тази вечер! След 49-годишна пауза Черноморец вдигна Купата на България. Това се случи, след като селекцията на Васил Евтимов изнесе лекция над Спартак Плевен с 86:62 във финала, който се проведе в „Арена Бургас“.

И ОЩЕ: Златото е под №3 в историята на бургазлии. Предишните два трофея на Черноморец в турнира са от далечните вече 1965 и 1975 г. Отличието е първо за треньора Васил Евтимов начело на тима от морския град, както и първо в неговата треньорска кариера. 

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Уандие отбеляза 18 точки за Черноморец, допълнени от 6 борби. Травис Макконико добави 13 и 5 асистенции. Милен Захариев се отчете с 11 точки. Шон Смит (6 борби) и Ладериан Грифин (8 борби) вкараха по 10.

Родни Първис бе най-резултатен за Спартак с 16 точки, но не завърши двубоя, след като бе изгонен. Талиб Занна бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 10 и 13 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме бургазлии наложиха своите темпо и с помощта на Травис Макконико, Андрей Иванов, Шон Смит и Ладериан Грифин дръпнаха с 38:20. Въпреки усилията на Талиб Занна, Станимир Маринов и Родни Първис, Спартак така и не намираше противодействие на съперника.

В началото на третия период период Шон Смит и Андрей Иванов направиха аванса на „акулите“ 22 точки. Все пак плевенчани успяха да намалят до 16 точки след две тройки на Джулиън Люис и Родни Първис. Домакините обаче нямаха спиране и направиха серия от 13-0, дело на Шон Смит, Тони Троша, Ладериан Грифин и Алекс Уандие, за 58:28. До финалната сирена Черноморец не изпусна контрола и стигна до победата с крайното 86:62.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани