11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Играчите показаха страхотна енергия

Йордан Янков: Играчите показаха страхотна енергия

Момчетата играха невероятно, заяви треньорът на Академик Пловдив

„Първо искам да благодаря на моите колеги Александър Груев и Георги Андонов, които направиха страхотно разузнаване на отбора на Берое, на базата на което решихме каква тактика да използваме. Момчетата играха невероятно и им благодаря за това, че повярваха. Въпреки че срещу Теодо Берое бе 55% от тройката, ние решихме да започнем с нестандартен подход. До някаква степен имахме и късмет, но играчите показаха страхотна енергия“, заяви треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след успеха над Берое с 81:80.

Решихме по време на мача Васил Бачев да играе като плеймейкър. Видяхме как се развиват нещата, въпреки че е с много слаб процент от тройката, аз повярвах в него и в решителните моменти той вкара две много важни тройки. Високите играчи наистина са страхотни с опита, който имат. Помагат на младите момчета по периметъра. Обрад Томич изигра един уникален двубой, предните му бяха по-слаби, но този път компенсира. Йере Вучица винаги помага с неговата защита. Тони Гуджино българските фенове го познават. В най-важните моменти той е там, независимо дали с позитивна енергия или кошове“, допълва наставникът на пловдивчани, които победиха за втори път в НБЛ през този сезон.

Чисто като физическа подготовка сме много добре. Единственото, което ме притеснява, е да нямаме проблеми с контузии. Надявам се да се запазим здрави. От физическа гледна точка човекът, който работи с тях, си върши много добре работата“, завърши наставникът на Академик.

Академик излъга Берое в Стара Загора

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани