10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Трудно е да се компенсират 20 точки разлика на ниво...

Янко Янков: Трудно е да се компенсират 20 точки разлика на ниво НБЛ

След доброто ни начало загубихме фокуса и играта ни се разби, коментира наставникът на Шумен

Не е до силите, според мен. Много лоша втора част, в която Ямбол направи разлика. Трудно е да се компенсират 20 точки разлика на ниво НБЛ, още повече с опитните фигури, които има в Ямбол. Иван Лилов и Павел Маринов не блестяха, но пак бяха водещите стълбове за гостите и скритите диригенти. Въпреки че от гледна точка на статистиката сме се справили с тях, от друга страна допуснахме твърде лесни кошове от втори шанс, което днес беше фатално„, бе мнението на наставника на Шумен Янко Янков след загубата от Ямбол с 68:84 в мач от НБЛ. 

Ямбол преодоля 30-те точки на Георги Кендеров и спечели в Шумен

„Не мисля, че гостите бяха толкова агресивни. След доброто ни начало загубихме фокуса и играта ни се разби. Опитахме се през второто полувреме да покажем характер и да се върнем в срещата. Може би там имахме 2-3 отворени стрелби, когато разликата беше 12 точки, при които ако имахме по-добра успеваемост, можеше мачът да се завърне. Къса ни е пейката, може би в края толкова ни стигнаха и силите, но това не е оправдание, защото и Ямбол не разполага с по-дълга скамейка от нас“, добави той. 

Определено ни липсва Виктор Серафимов. Адриян Секулов играе с уникално сърце и уникално желание, но на това темпо не е пълноценен. Към този момент вторият гард ни липсва и когато настъпи умора в Секулов, играта ни се разбива заради организацията в нападение“, каза още тренорът на „жълто-зелените“, чийто тим падна за пети път в родния шампионат през сезона. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани