11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияАлександър Алексиев: Когато човек побеждава, е доволен

Александър Алексиев: Когато човек побеждава, е доволен

Трябва повече играчи да са реализатори, заяви треньорът на Ямбол

Когато човек побеждава, е доволен. Когато играем хубаво и красиво на моменти, е нормално да съм доволен. Имаме къде да наваксваме, съжалявам в миналото, защото имаше една инерция, след като спечелихме турнира за Купата на Ямбол. Тогава играхме добър баскетбол и оттам се получиха доста травми на някои играчи. Не можахме да ги използваме, но виждате, че сега отборът е съвсем различен„, заяви треньорът на Ямбол Александър Алексиев след успеха над Шумен с 84:68 в мач от НБЛ.

Ямбол преодоля 30-те точки на Георги Кендеров и спечели в Шумен

Виждам още резерви в защита на пик енд рол. Когато играем в нападение на заслон, не подавахме добре топката на Павел Маринов в този мач. Имаше моменти, в които играехме с два дрибъла повече. Искам топката да се пуска, виждате, че имаме доста точконосители. Това е моята философия за баскетбола в нападение. Трябва повече играчи да са реализатори, а да не разчитаме само на двама. Топката да върви и всеки да бъде заплаха за коша. Определено съм доволен от раздаването на топката. След като се види в статистиката, че доста играчи са вкарали, това нещо се е случило“, каза още наставникът на ямболии, които победиха за втори път в шампионата през този сезон.

„Надявам се нашата зала да бъде пълна в следващия мач срещу Балкан след седмица. Това ще бъде много хубаво. Знаете, че там и стените помагат. Играем срещу доста солиден отбор, който се състезава във ФИБА Къп и разполага с един от най-добрите български треньори в лицето на Тони Дечев. Балкан има доста сериозна организация, хубава зала и е баскетболен град. Шапка свалям за това, което се случва в Ботевград. Ще бъде труден мач, но срещу добрите тимове трябва да покажем солидна игра и да имаме по-позитивна настройка. Всички искат да те видят, че си добър срещу добрите“, смята Александър Алексиев.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани