13.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНационални отбориШестима българи сред най-добрите на европейското за младежи в Северна Македония

Шестима българи сред най-добрите на европейското за младежи в Северна Македония

Кръстомир Михов, Константин Костадинов, Иван Спиров, Георги Герганов, Марио Боянов и Христо Бъчков демонстрираха качествата си

Шестима българи сa сред най-добрите в индивидуалните класации след приключилото преди ден европейско първенство за младежи, Дивизия Б, в Северна Македония. Това са Кръстомир Михов, Константин Костадинов, Иван Спиров, Георги Герганов, Марио Боянов и Христо Бъчков.

Кръстомир Михов се нареди сред най-полезните играчи на турнира, като зае осмо място с КПД 17.1. Освен това, баскетболистът на Академик Пловдив е №1 по успеваемост в стрелбата от линията за изпълнение на наказателни удари – 99.3%.

Неговият съотборник Константин Костадинов също демонстрира точен мерник, но от средна дистанция с 57.8%, което го постави на шеста позиция.

Иван Спиров не пропусна да покаже какво може на шампионата в Скопие. Баскетболистът на Черно море Тича намери място в Топ 5 сред най-добрите стрелци от тройката – 44.4%.

Подобно на своите колеги и Георги Герганов се представи силно на македонска земя. Гардът на Ямбол е седми по откраднати топки – с по 2.1 отнети топки на среща, както и четвърти по процент успеваемост в стрелбата зад дъгата – 44.4%. В последната графа има още един българин – Марио Боянов. Баскетболистът на Левски е осми с 43.8% успеваемост зад дъгата.

Играчът на Рилски спортист Христо Бъчков е пети по чадъри. Той остави срещу името си средно по 1.7 блокирани изстрела.

Националният ни отбор за младежи финишира на 10-то място в крайното класиране на европейското в Северна Македония. Нашите приключиха участието си в надпреварата с баланс от 5-2.

Победител в турнира стана Чехия след успех над домакина Северна Македония с 85:72. Последното място в Дивизия А догодина ще бъде за Украйна.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани