14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаРуди Фернандес избра рождения си ден, за да обяви важно решение (видео)

Руди Фернандес избра рождения си ден, за да обяви важно решение (видео)

Една от емблематичните фигури в Реал Мадрид стори това по време на официална пресконференция

Навръх 39-ти си рожден ден една от емблематичните фигури в Реал Мадрид и в испанския баскетбол Руди Фернандес обяви, че ще сложи край на кариерата си. Това ще се случи с края на настоящия сезон.

„Това е трудно и шокиращо решение за мен, но осъзнавам, че идва момент в кариерата ми, в който вече съм стар. Много съм щастлив и благодарен за всички тези години в Реал Мадрид. Това приключва, но имаме още няколко месеца да се опитаме да си помогнем“, сподели по-рано днес на специална пресконференция Руди Фернандес.

„Един от моите приоритети е да изпълня мечтата на баща ми – да мога да преживея предолимпийски игри, да се опитаме да се класираме и да преживеем Олимпийските игри. Ето защо съм тук още малко, не искам да заблуждавам никого„, разкри още крилото на „Белия балет“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Eurohoops.net (@eurohoops_official)

Руди Фернандес играе за Реал от 2011 г. насам. С него той има трофеите в Евролигата от 2015, 2018 и 2023 г., Междуконтиненталната купа отпреди 9 години, както и 6 шампионски титли, 6 Купи на Краля и 9 Суперкупи на Испания. Има и Купа на страната си с Ховентут от 2008 г.

Носител на трофея от турнира Юрочалъндж през 2006 г. и на този от Еврокъп през 2008 г., като става MVP на финалите и в двете надпревари. Попада в Идеалния отбор на Евролигата през 2013 и 2014 г. Изгряваща звезда в турнира на богатите през 2007 г. Най-полезен играч на финалите в Испания през 2008 г. 3 пъти носител на приза MVP в турнира за Купата на Краля и Най-полезен в надпреварата за Суперкупата на страната си през 2012 г.

Руди Фернандес има общо четири сезона в НБА. В тях испанецът защитава цветовете на Портланд и Денвър, с които изиграва общо 267 мача в най-силното първенство в света.

3-кратен медалист от Олимпиади – със сребро от Пекин 2008 и Лондон 2012, както и с бронз от Рио де Жанейро през 2016 г. Два пъти става световен шампион – през 2006 г. в Япония и през 2019 г. в Китай. Има още 4 европейски титли с „Ла Фурия“, както и едно сребро и един бронз.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани