19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛевски се присъедини към Черноморец на върха в НБЛ

Левски се присъедини към Черноморец на върха в НБЛ

Столичани преодоляха съпротивата на Берое в Стара Загора

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски се присъедини към Черноморец на върха в НБЛ. Отборът на Димитър Ангелов се наложи над Берое с 86:76 като гост в последния мач от 3 кръг в родния елит през 2023/2024. „Сините“ са с 3 победи, колкото имат и бургазлии, докато старозагорци са с баланс от 1-2 и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет отбеляза 25 точки за Левски, допълнени от 6 борби. Джон Флорвиъс добави 17 и 8 борби. Златин Георгиев се отчете с 14 точки и 6 борби. Асен Великов финишира с 10.

Карлос Пепин бе най-добър за Берое с 20 точки и 14 борби за дабъл-дабъл. Дарел Дейвис и Михаил Комбаков се разписаха с по 13, като вторият овладя и 6 борби. Антун Маричевич остана с 12 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Левски достигна до преднина от 17 точки през първото полувреме, воден от Златин Георгиев, Асен Великов, Джон Флорвиъс и Алън Арнет. Берое обаче не се отказа и чрез Карлос Пепин, Николай Титков, Дарел Дейвис и Михаил Комбаков фиксира 40:45 на голямата почивка.

След паузата старозагорци продължиха да настояват и чрез Карлос Пепин и Антун Маричевич сведоха пасива си до 1 точка за 49:50. Столичани обаче държаха лидерството и чрез Алън Арнет и Марио Боянов дръпнаха с 61:52. Дарел Дейвис и Михаил Комбаков върнаха Берое отново в играта за 59:61 след серия от 7-0. Носителите на Купата и Суперкупата не се даваха и поставиха на таблото 64:61 в своя полза след 30 минути.

В последната четвърт Алън Арнет и Марио Боянов увеличиха преднината на Левски до 8 точки, но Берое отново имаше решение и чрез Карлос Пепин и Дарин Иванов се оказа на 1 точка от съперника. Дуото Алън Арнет и Джон Флорвиъс подпечата успеха на тима си с успешни акции в края, за да оформи 86:76.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 октомври от 19.00 ч. в зала „Триадица“ Левски ще приеме ЦСКА в първото за сезона Вечно дерби в НБЛ. Два дни по-рано (б.а. – на 28-ми) Берое ще гостува на Ямбол в зала „Диана“ от 18.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани