15.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков получи плакет за особен принос към българския спорт (видео)

Александър Везенков получи плакет за особен принос към българския спорт (видео)

Крилото се срещна с премиера на България Николай Денков и министъра на спорта Димитър Илиев

Спортист №1 на България за 2022 г. и ново попълнение на Сакраменто в НБА Александър Везенков се срещна с премиера на страната ни Николай Денков. В разговора се включи и министърът на спорта Димитър Илиев, обявиха от официалния сайт на Министерски съвет.

Основна тема на дискусията между тримата е била нова програма за подкрепа на елитния юношески и младежки спорт. Целта е да се помогне на спортистите на възраст между 18 г. и 23 г., когато се осъществява преходът между юношеския и младежкия спорт. Този период е ключов, за да може добрите резултати, които тогава младите ни надежди постигат, да бъдат продължени в елитния спорт, се казва още в съобщението.

Вие сте вдъхновение за всички българи. Убеден съм, че Вашият успех ще бъде стимул за децата ни да започнат да спортуват активно“, обърна се премиерът към втория българин, който ще играе в НБА.

Александър Везенков заяви готовност да участва в подготвяната национална кампания на Министерството на младежта и спорта за насърчаване на масовия спорт. В нея ще бъдат привлечени част от големите български спортисти.

Спортът дава увереност, обединява и е средство, чрез което децата да бъдат откъснати от електронните устройства“, категоричен беше министър Илиев.

Спортната инфраструктура в София и в държавните спортни училища към Министерството на младежта и спорта също беше тема на срещата. Стана ясно, че средства за ремонт и модернизация ще могат да бъдат осигурявани чрез нови целеви програми.

Министър-председателят връчи на Везенков почетен плакет за особен принос към българския спорт, а баскетболистът му подари екип с №41, с който доскоро се състезаваше за шампиона на Гърция Олимпиакос.

От министър Илиев Александър Везенков получи българско знаме, което при победите в САЩ гордо да развява на терена на Сакраменто Кингс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани