17.8 C
София
вторник, май 21, 2024
НачалоЛайфстайлАлександър Везенков разкри плановете си за бъдещето

Александър Везенков разкри плановете си за бъдещето

Крилото на Сакраменто в НБА се срещна с ректора на НСА Красимир Петков

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков, за да го поздрави за успешния му първи сезон с отбора на Сакраменто Кингс в НБА. С пожелание за нови успехи проф. Петков подари на Везенков сувенири на НСА и шедьовъра на световната класика „Малкият принц“, а от своя страна получи баскетболна топка с автографа на знаменития баскетболист.

Везенков е студент в четвърти курс към Факултет „Спорт“ и посети Академията във връзка със следването си. Обучението му се провежда в индивидуална форма, както на всички елитни спортисти в НСА, а негов тутор e доц. Мариана Борукова. Баскетболистът многократно е заявявал колко важно е образованието в Академията за него:

Обучението ми тук е първата стъпка от моите бъдещи планове – да стана добър и успешен треньор след края на спортната ми кариера.

Заради отношението си към образованието и грандиозните си спортни успехи, Александър Везенков е избран за лице на кандидатстудентската кампания на НСА.

Баскетболистът отдели време, за да види музейната експозиция към Образователния и олимпийски център, за която през миналото лято направи ценно дарение – екипа на Олимпиакос, с който игра на финал в Евролигата.

По време на учебен час състудентите му от специалността „Баскетбол“ бяха изключително заинтригувани да разговарят със спортиста от световна класа и да получат автографи и селфита с него.

При посещението си баскетболистът бе придружен от своя баща – Сашо Везенков, бивш изпълнителен директор и старши-треньор на БК Лукойл Академик, също възпитаник на НСА.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани