13.2 C
София
сряда, май 22, 2024
НачалоЕвропаРеджи Милър и Педжа Стоякович влизат в Залата на славата на ФИБА

Реджи Милър и Педжа Стоякович влизат в Залата на славата на ФИБА

Официалната церемония ще бъде през септември в Сингапур

ФИБА официално обяви имената на следващите членове на Залата на славата. Колоната на Клас 2024 повеждат легенди като Реджи Милър и Педжа Стоякович, обявиха от международната централа.

Участникът в 5 издания на Мача на звездите в НБА Реджи Милър е част от националния отбор на САЩ, спечелил златото от Олимпиадата в Атланта през 1996 г. Носител и на световна титла от Канада 1994 г. Има общо 18 сезона в лигата отвъд океана като част от Индиана. На сметката си общо 25 000 точки в НБА, както и 2560 тройки.

Педжа Стоякович, който играе за тимове като Индиана, Ню Орлиънс, Торонто и Далас в НБА, става шампион в лигата през 2011 г. Трикратен участник в Мача на звездите отвъд океана. Носител на златото от световното първенство през 2002 г. с бивша Югославия, както и на европейската титла от 2001 г. в Турция. Има и бронз от Евробаскет 1999.

В Залата на славата на ФИБА тази година ще влязат още Ромейн Сато, Скайдрите Смилдзина-Будовска, Данира Накич-Билич, Кърк Пери, Лиже Миао, както и Дан Питърсън. 

Официалната церемония по приемането на Клас 2024 в Залата на славата на ФИБА ще бъде през септември в Сингапур.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани