11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаФИБА наказа съдия до февруари 2025 г.

ФИБА наказа съдия до февруари 2025 г.

През август 2023 г. Микола Амбросов обвини двама свои колеги в опит за подкуп

ФИБА наложи наказание на рефера Микола Амбросов, който няма да може да изпълнява задълженията си до февруари 2025 г. Според международната централа, решението е взето заради нарушаване на Етичния кодекс, както и за неподаването на сигнал.

Според информацията, през август 2023 г. Микола Амбросов е заявил пред сайта Eurohoops.net, че неговите колеги Борис Рижик и Илиас Коромилас са опитали да го подкупят с 10 000 евро за успех на УНИКС Казан във финала на турнира Еврокъп от 2021 г. срещу Монако. Тогава украинският рефер обяснил, че отказал на колегите си.

След проведено вътрешно разследване от Евролигата обявиха, че не са открили доказателства за опит за подкупване на някой от съдиите.

През декември 2022 г. Микола Амбросов е изгонен с доживотна забрана от изпълнителния комитет на Баскетболната федерация на Украйна, заради участие в корупционни схеми и фалшифициране на документи. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани