13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаЕвролигата погна съдии заради опит за уреждане на мач

Евролигата погна съдии заради опит за уреждане на мач

От най-силната клубна надпревара на Стария континент започват проверка след признание на украински рефер

Евролигата започва разследване заради подозрения за опит за уреждане на мач от турнира Еврокъп. Става въпрос за финала на втория по сила турнир на Стария континент от 2021 г. между УНИКС и Монако.

Разследването на Евролигата е заради твърдения на украинския съдия Микола Амбросов. Последният заяви, че двама негови колеги Борис Рижик и Илиас Коромилас са опитали да го подкупят с 10 000 евро за успех на отбора от Казан.

След новината около разследването на Евролигата от гръцката федерация по баскетбол обявиха, че реферът Илиас Коромилас е отстранен, докато трае проверката. 

Илиас Коромилас ще бъде отстранен от работа до окончателното изясняване на случая и приключване на разследването“, се казва в официалното съобщение на централата в южната ни съседка.

Илиас Коромилас бе сред избраните за контролите на гръцкия национален отбор преди световното първенство, на които бе назначен от 27 юли.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани