21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияМикс и Миньор 2015 с победи в ББЛ А група

Микс и Миньор 2015 с победи в ББЛ А група

Срещите бяха от регион Запад

Микс и Миньор 2015 спечелиха последните си мачове от регион Запад на ББЛ А група.

В столичната зала „Триадица“ Микс записа петата си победа през този сезон, след като победи последния във временното класиране Славия със 116:77.

Баскетболистите в червени екипи започнаха много силно мача и след 10 минути игра се откъснаха с 31:13. Те вкараха 5 тройки само в тази част, а освен това се възползваха и от 8-те грешки на съперника. Вторият период бе белязан с доста висока резултатност и от двата тима и макар той да бе доста по-равностоен, на почивката Микс отново имаше солиден аванс – 60:36. Тимът продължи да увеличава преднината си и след паузата, като преди заключителната четвърт се откъсна с 89:47. Славия успя да спечели с малко последната част, но на практика мачът вече се доиграваше.

Седем от осемте баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатни с по 18 точки бяха Христо Бъчков (14 борби, 10 асистенции), Любомир Недков (9 борби) и Георги Михайлов. За Славия Марио Николов отбеляза 18 точки, с 16 е Виктор Митев.

В другата среща лидерът Миньор 2015 надви Локомотив София на негов терен с 86:82.

Успехът обаче не дойде никак лесно, като срещата премина през няколко обрата и до последно победителят не бе ясен. Столичният тим поведе с 24:21 след 10 минути, но след много силна втора четвърт, на почивката баскетболистите на Георги Младенов обърнаха за 43:38. Играта продължи да бъде много равностойна и след паузата, като преди последната част разликата от 5 точки за Миньор 2015 се запази – 63:58. Драмата продължи до края, като Локомотив успя отново да излезе напред за кратко, но отборът от Перник измъкна успеха.

*Заради технически проблем за момента няма статистика от мача.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани