18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаФенербахче отново на верния път в Евролигата след драма с продължение в...

Фенербахче отново на верния път в Евролигата след драма с продължение в Атина (видео)

Турският гранд спря серия от пет поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче спря негативната си серия от пет поредни загуби в Евролигата. Тимът на Димитрис Итудис мина през драма с продължение, но оцеля срещу Панатинайкос с 94:88 при визитата си в Атина, в мач от 18 кръг. Турският гранд е с баланс от 11-7 и се намира на пето място в класирането на най-силната клубна надпревара на Стария континент, докато „детелините“ са с 6 успеха и 12 поражения и са 17-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Найджъл Хейс-Дейвис даде тон на Фенербахче с 24 точки. С по 14 се разписаха Джонатан Мотли, Карсън Едуардс и Марко Гудурич, като първият овладя и 8 борби.

Дуейн Бейкън бе над всички за Панатинайкос с 27 точки. Матеуш Понитка се отчете с 14 и 12 борби. Нейт Уолтърс остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Редовното време не стигна на двата отбора да излъчат победител в този интригуващ дуел. 34 секунди преди края му ПАО водеше с 5 точки, но Карсън Едуардс и Марко Гудурич пратиха мача в продължение, реализирайки за 78:78. В допълнителните 5 минути надлъгването продължи преди Найджъл Хейс-Дейвис да вкара 6 поредни точки и даде импулс на „фенерите“ за крайното 94:88.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 януари Фенербахче приема Байерн Мюнхен, докато ден по-късно Панатинайкос ще бъде домакин на Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани