19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 16 г. без проблеми срещу Молдова на Балканиадата

Националките до 16 г. без проблеми срещу Молдова на Балканиадата

Тимът на Лъчезар Коцев мина кота 100 в първия си мач от турнира в Румъния

Националният отбор на България за момичета до 16 г. започна с категорична победа участието си на Балканиадата в Търговище (Румъния). На старта на надпреварата тимът ни се справи без проблеми с Молдова със 101:40.

Баскетболистките на Лъчезар Коцев се откъснаха с 24 точки разлика още след 10 минути игра, а на почивката вече водеха с 54:18. Преднината им продължи да расте и след паузата те нямаха проблем да спечелят убедително.

Нашите вкараха 74 точки под коша, като направиха значително по-малко грешки от опонента си – 16 срещу 46. Съставът на Молдова пък пропусна единствения си опит при стрелбата от тройката, а половината от точките на тима дойдоха от наказателни удари.

Най-резултатни за България с по 15 точки бяха Катрина Бозова (8 борби, 7 асистенции) и Фатме Кичукова (6 асистенции, 7 откраднати топки), Габриела Коцева реализира 14 точки. 12 вкара Анна Бандрова, като всички в отбора ни се появиха в игра.

Следващият мач на България е в четвъртък (28 декември) от 10:00 ч. срещу домакина Румъния.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 16 – МОЛДОВА 16

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани