12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Четири отбора се класираха за 1/4-финалите на Олимпиадата при жените

Четири отбора се класираха за 1/4-финалите на Олимпиадата при жените

САЩ, Испания, Белгия и Китай продължават напред

Вече са ясни четири от отборите, които ще играят на 1/4-финалите на Олимпийските игри при жените. Това са САЩ, Испания, Белгия и Китай. 

По-рано днес Китай срази Австралия с драматичното 76:74, а успехът му донесе Юеру Ли с два успешни наказателни удара в самия край. Уан Сию бе най-добра за победителките с 20 точки и 5 асистенции. Юеру Ли вкара 12. Ези Магбегор бе най-резултатна за австралийките с 15 точки.

Този успех на Китай отвори вратите и на Испания към елиминациите. 

В друг мач от програмата на Игрите САЩ се наложиха над домакините с 86:69, а заслугата за това бе на Айджа Уилсън, реализирала 20 точки за американките, допълнени от 10 борби. Бриана Стюарт и Бритни Гринър добавиха по 15, като първата овладя и 13 борби.

Белгия си проправи път до 1/4-финалите в олимпийския си дебют. Това се случи, след като бронзовият медалист от Евробаскет 2021 мина през Пуерто Рико с 87:52. Ема Месеман нямаше спиране и отбеляза 26 точки за победителките, допълнени от 15 борби и 6 асистенции. Хане Местдах приключи с 18. За пуерториканките Джазмън Гуотми бе най-добра с 20 точки и 5 борби.

Всички резултати от деня можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани