18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориТаня Гатева ще води женския национален отбор

Таня Гатева ще води женския национален отбор

Решението е взето на заседание на Управителния съвет на федерацията

Таня Гатева е новият селекционер на националния отбор на България за жени. Това реши по-рано днес Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол на свое заседание. Кандидатурата си за поста е подал и досегашният треньор на тима Стефан Михайлов.

Таня Гатева прекара последните седем години в женския отбор на Берое, с който спечели редица трофеи. В треньорската си кариера тя работи още за Септември 97, Шампион 2006, Левски и Славия, като води много отбори при подрастващите на клубно и национално ниво.

През 2019 г. Таня Гатева печели европейската титла в Дивизия B с отбора на България за жени до 20 г., заради което е избрана за Треньор №1 на годината у нас. Така тя се превръща в първата жена с този приз.

Първите мачове на Таня Гатева начело на женския национален отбор ще са през ноември, в квалификациите за Евробаскет 2025, където България е в група със Словения, Унгария и Финландия.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Таня Гатева бе избрана за селекционер на женския нацио… на заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. Тя сподели и какви цели си поставя начело на представителния ни тим. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани