4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: В плейофите се печели предимно със защита

Людмил Хаджисотиров: В плейофите се печели предимно със защита

Берое очевидно има своите проблеми, което му повлия, но ние гледаме да играем по най-добрия начин, заяви треньорът на Рилецо

Започнахме много меко в защита. В първата част не бяхме извършили нито едно лично нарушение, което е абсолютно недопустимо. Играчите го знаят, за нас този мач бе без значение от гледна точка на класирането, но исках да играем добре и да завършим подобаващо редовния сезон. През втората част агресията в защита стана по-голяма след включването на Златин Георгиев от пейката. Той е на 35 години, но вкара много агресия. Страхотно включване направи и Трей Портър, всичките момчета се стараха. През третата част отново започнахме много по-агресивно„, заяви пред Маx Sport треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров, след като тимът му финишира първи в редовния сезон.

Рилски е №1 в редовния сезон в НБЛ

Берое очевидно има своите проблеми, което му повлия, но ние гледаме да играем по най-добрия начин. Имаме 31 асистенции, но това, което ме радва е след края на редовния сезон, е, че сме първи по реализирани точки и при играта в защита. Наблягаме много върху тази част от играта, защото в плейофите се печели предимно със защита. Нападението може да ти спечели един мач, но сериите се печелят основно с играта в дефанзивен план и борбата под коша“, каза още той след успеха над Берое със 109:67.

Смятам, че до този момент нашият сезон е исторически. Нещата се движат много добре за нас, моля се всички да са здрави и да продължаваме, за да сме в този ритъм. Намираме се на първото място от началото на януари, преди Купата на България също бяхме в ролята на фаворит. Мисля, че до този момент се справяме доста добре с напрежението, което идва с това. То ни мотивира да сме още по-гладни и да постигнем нещо, което Рилски не е правил в плейофите“, допълни наставникът на самоковци, които записаха 22-ра победа в НБЛ.

Преди няколко дни победихме Спартак. Това е отбор, който играе силно в нападение и има своите оръжия. Ако им позволиш да бележат от тройката, могат да създадат проблеми. Имат опитни играчи, така че ние ще се подготвим максимално добре“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани