17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориБългария с отбор на още един турнир 3х3

България с отбор на още един турнир 3х3

Надпреварата ще се проведе в периода от 26 до 28 септември в Братислава

България ще вземе участие в 3х3 турнир в Братислава (Словакия) в периода от 26 до 28 септември. Състезанието е част от проекта European Team Cup (Европейска отборна купа) за младежи до 25 години, в който партньор е и Българската федерация по баскетбол.

Страната ни ще бъде представена от отбор при момичетата в състав Мина Василева, Валентина Веселинова, Ема Динчева и Елена Драгоева. Те попаднаха в група B, където ще имат за съперници Испания, Румъния, Австрия и Италия. В група А са тимовете на Унгария, Турция, Словакия, Естония и Словения.

Играе се във формат всеки срещу всеки. Първите четири отбора от всяка група ще се класират за четвъртфиналите, където предстоят директни елиминации. Двубоите ще бъдат предавани пряко тук

Основната цел на European Team Cup е да насърчи участието в спорт и физическа активност и да популяризира ползите за здравето от мини футбол, баскетбол 3×3 и плажен волейбол сред младежите в тази възраст.

Фокусът пада и върху социалната отговорност и насърчаването на участниците да допринасят активно за своите общности. Предлага им се възможността да участват в смислени доброволчески дейности, които решават социални проблеми и водят до положителна промяна.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани