11.8 C
София
петък, май 10, 2024
НачалоЕвропаОще две години за легендата Желко Обрадович в Партизан (видео)

Още две години за легендата Желко Обрадович в Партизан (видео)

64-годишният специалист е подписал нов договор със сръбския гранд

Една от легендите на европейския баскетбол Желко Обрадович ще продължи да води Партизан. 64-годишният специалист е подписал нов двугодишен договор със сръбския гранд.

Желко Обрадович е част от историята на Партизан, който е първият му тим като треньор. Начело на отбора е от 1991 до 1993 г. в първия си период и го извежда до трофея в турнира на богатите през 1992 г. Освен това с него, има титлата на бивша Югославия от 1992 г. и Купата от същата година. Той се завърна начело на „гробарите“ през 2021 г., като с този тим достига до златото в Адриатика през миналата година.

Кариерата на Желко Обрадович като наставник преминава още през испанските Реал Мадрид и Ховентут, италианския Бенетон Тревизо, гръцкия Панатинайкос и турския Фенербахче. На сметката си има общо 10 европейски корони, от които 5 с „детелините“, както и 2 Купи Сапорта. В Гърция има 11 шампионски титли плюс 7 Купи на южната ни съседка. На два пъти достига до златен требъл в Гърция. Вдига Суперкупата на Италия през 1997 г. Има още 4 титли на Турция, 3 Купи и 3 Суперкупи.

Един от 50-те най-велики, допринесли за развитието на Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани