11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилски спортист надстреля Балкан за край на редовния сезон в НБЛ (видео)

Рилски спортист надстреля Балкан за край на редовния сезон в НБЛ (видео)

Самоковци лимитираха съперника под 70 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна категорична победа в края на редовния сезон в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Любомир Киров надигра Балкан с 89:62 в среща от 32 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Самоковци са с баланс от 24-8 и са втори в класирането, докато „зелените“ са с 21 успеха и 11 поражения на четвъртото място.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов и Джоузеф Лоусън вкараха по 13 точки за Рилски спортист, като вторият имаше и 6 борби. Алекс Симеонов финишира с 11 и 9 борби. С по 10 точки се отчетоха Майкълин Скот, Джон Флорвиъс и Мирослав Васов.

Димитър Димитров бе най-резултатен за Балкан с 13 точки и 8 борби. С по 10 останаха Николай Грозев и Йордан Минчев, като първият овладя и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Самоковци бяха по-точни в стрелбата от средно разстояние – 63% срещу 39% за шампионите. Освен това, домакините направиха повече асистенции – 24 срещу 12 завършващи подавания за ботевградчани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБЛ Рилски спортист ще има за съперник Шумен, докато Балкан ще спори с ЦСКА. В сериите ще се играе до две победи от три срещи.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани