14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Най-важното беше, че влязохме със страхотна енергия

Росен Барчовски: Най-важното беше, че влязохме със страхотна енергия

Взехме важните решения в защита срещу водещите им фигури, заяви треньорът на България

„Доста пъти споменах, че проспахме първия мач с Норвегия. В този се реванширахме и като резултат, и като игра. Най-важното беше, че влязохме със страхотна енергия и фокусът беше върху защитата. Оттам дойде и добрата ни игра. Има, разбира се, и резерви, но групата се разви така, че ние така или иначе трябва да бием в Австрия, независимо дали бяхме спечелили в Норвегия или не“, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след успеха над Норвегия с 91:69.

Отборът израства, върви нагоре, но трябва да победим в сряда. Ние сме малко по-добрият отбор от австрийците, умишлено не казвам много. Това означава, че нещата зависят от нас. Аз смятам, че този отбор има голям потенциал. Някои от младите все още прегарят, други си намират пътя, но потенциал има и този отбор не бива да бъде критикуван, колкото след първия мач. Такива неща се случват на всички отбори“, добави наставникът на представителния ни тим.

Много съм доволен от Коди Милър-Макинтайър. Това е изключителен играч, има 13 асистенции, с много добра защита. Точките изобщо не са важни в този случай. Когато дойде времето, ще вкара и 20 точки. Взехме важните решения в защита срещу водещите им фигури“, каза още треньорът.

Взехме правилни тактически решения – как отборно да пазим и кои хора да пазят Харалд Фрай и Крис Ндоу. Това са двете водещи фигури на този отбор и когато ги лимитираш, победата идва по-лесно. Това беше и причината Лъчезар Димитров да попадне в титулярната петица. Винаги, когато е започвал мач, си е свършвал работата в защита, така беше в Румъния в предишните квалификации, те имат американец, който да пазим, днес пък №7. Като добавим тези три тройки, когато се ковеше мача, защото е много е важно не дали вкарваш, а кога вкарваш“, допълни Росен Барчовски.

Всички видяхте в разгара на лятото колко хора дойдоха в залата и Александър Везенков е една от причините за това – изключително. Брандън Йънг е тук, тренира, аз съм много доволен. Той ще се включи след Австрия за олимпийската квалификация“, завърши специалистът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани