9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориНационалите си отмъстиха на Норвегия (видео)

Националите си отмъстиха на Норвегия (видео)

"Лъвовете" с втора победа в предварителните квалификации за Евробаскет 2025

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Мъжкият ни национален отбор записа втора победа в третия етап на предквалификациите за Евробаскет 2025. В „Арена Ботевград“ тимът на Росен Барчовски надигра Норвегия с 91:69 в мач от група J на пресявките. Така „лъвовете“ вече са с баланс от 2-1 и оглавиха класирането в този поток, след като си отмъстиха на съперника за поражението отпреди 10 дни с 80:86.

НАЙ-ДОБРИ: Константин Костадинов бе най-добър за България с 19 точки и 9 борби. Иван Алипиев добави 18. Павлин Иванов се отчете с 12 точки и 6 асистенции.

Микел Колстад бе най-резултатен за Норвегия с 12 точки. С по 11 останаха Харалд Фрей и Крис-Ебоу Ндоу. 

РАЗВИТИЕТО: Националите започнаха уверено и поведоха с 15:4 след успешни акции на Константин Костадинов, Павлин Иванов, Лъчезар Димитров и Иван Алипиев. Гостите все пак намалиха част от изоставането си за 14:20 в края на първата част. През втория период нашите направиха серия от 15-5, дело на Константин Костадинов, Лъчезар Димитров и Иван Алипиев, за 35:19 в своя полза. Норвегия отговори чрез Стиян Мойес, Микел Колстад и Крис-Ебоу Ндоу за 28:35. Константин Костадинов, Васил Бачев и Алекс Симеонов върнаха двуцифрения аванс на „лъвовете“ за 50:34.

След паузата българите не изпуснаха инициативата и чрез Павлин Иванов, Иван Алипиев, Константин Костадинов, Емил Стоилов и Коди Милър-Макинтайър дръпнаха с 23 точки, за да поставят на таблото 74:51 в своя полза след 30 минути. В последната четвърт домакините нямаха проблеми и стигнаха до убедителен успех.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на националите ще бъде на 2 август срещу Австрия като гости.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – НОРВЕГИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Доста пъти споменах, че проспахме първия мач с Норвегия. В този се реванширахме и като резултат, и като игра. Най-важното беше, че влязохме със страхотна енергия и фокусът беше върху защитата. Оттам дойде и добрата ни игра. Има, разбира се, и резерви, но групата се разви така, че ние така или иначе трябва да бием в Австрия, независимо дали бяхме спечелили в Норвегия или не“, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след успеха над Норвегия с 91:69. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани