18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков в поредна класация за най-полезните в Евролигата

Александър Везенков в поредна класация за най-полезните в Евролигата

Eurohoops постави висока оценка на българина за изявите му в турнира

Александър Везенков отново грабна вниманието на медиите, отразяващи баскетбола на Стария континент. Българинът попада в петото издание на класацията на сайта Eurohoops.net за званието MVP в Евролигата през този сезон. 

В нея авторите оценяват играчите по скалата от 1 до 10 в пет различни категории, за да разкрият конкурентната им стойност до момента през 2021/2022. В класацията крилото на Олимпиакос е поставен на 3-то място.

Ето и какво пишат за българина от Eurohoops.net:

Въпреки липсата на звездна сила и ограничена от публиката подкрепа, Олимпиакос намери място в Топ 4 на Евролигата. Ключът към този успех се казва Александър Везенков.

Той се подобри значително, като този процес започна в средата на миналия сезон. Присъствието на Александър Везенков на терена се превърна в задължително за Олимпиакос. Неслучайно, българинът е шести по изиграни минути в турнира през сезона. 

Везенков заема 18-то място сред реализаторите, като демонстрира успевaемост в стрелбата от средно разстояние 65.3% (осмо място в тази графа). В добавка, той е на 11-та позиция по борби (5.7) и е седми по коефициент (17).

Оценки:

Представяне на играча: 8

Ход на отбора: 8

Роля на играча: 9

Последователност: 8

Лидерство: 8

Обща оценка: 41″

Компания на Александър Везенков в класацията правят още Шейн Ларкин (Анадолу Ефес), Майк Джеймс (Монако), Еди Таварес (Реал Мадрид) и Никола Миротич (Барселона).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани