14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориКонстантин Костадинов: Oтиваме в Австрия с нагласата да ги победим

Константин Костадинов: Oтиваме в Австрия с нагласата да ги победим

Този отбор може много повече, сподели крилото

Доволен съм от самата игра, но съм по-доволен от победата, защото това е отборен спорт. Този отбор може много повече. В този мач с Норвегия показахме една малка част от този талант и от тази работа, която сме направили досега“, сподели националът на България Константин Костадинов след победата над Норвегия с 91:69 в мач от третия етап на предквалификациите за Евробаскет 2025.

Не бих казал, че сме по-спокойни, защото Австрия е добър отбор, но вече отиваме с друга идея – трябва да победим австрийците и то с точкова разлика. Все пак сега ще сме на австрийска земя, но това не трябва да е проблем за нас, защото ние отиваме с нагласата да ги победим. Мисля, че си личи, че трупам самочувствие и на самия терен, помага ми много“, добави крилото, който остана на крачка от дабъл-дабъл в срещата – 19 точки и 9 борби.

Има яснота за бъдещето ми, въпреки че няма да продължа в Паленсия, но сега трябва да съм фокусиран в националния отбор. Когато свърша с него, ще говоря с агента си и ще се разбере къде ще съм през следващия сезон. Имайки предвид, че имам още три години договор с Тенерифе, има шанс, но ще видим – млад съм. Този отбор, знаейки че е с по-опитни играчи, но аз съм млад, тепърва ще видим. Това лято ще е дълго, а мачовете с националния отбор ще ми помогнат да се види дали ще остана в тима или не“, каза Константин Костадинов относно бъдещето си на клубно ниво.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани