13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияРилски спортист даде само една част на Шумен (видео)

Рилски спортист даде само една част на Шумен (видео)

Самоковци минаха кота 100 за 9 поред в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист продължава без поражение в НБЛ. На свой терен отборът на Людмил Хаджисотиров надигра Шумен със 103:71 в мач от 10 кръг в родния шампионат. Самоковци остават на върха в класирането с баланс от 9-0, докато „жълто-зелените“ са с актив от 2 победи и 7 загуби, и заемат 10-та позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов изигра най-резултатния си двубой с екипа на Рилски спортист през този сезон в НБЛ, дошъл след 30 точки, от които 6 тройки, плюс 7 борби. Крис Минков се включи от пейката с 14. Димаджио Уигинс добави 13 точки. Васил Попов и Еван Бати вкараха по 11, като последният грабна и 8 борби.

Николай Георгиев бе най-добър за Шумен с 22 точки и 8 борби. Георги Кендеров се разписа със 17 и 6 борби. Майк Адеунми остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Първата четвърт мина под диктовката на Шумен, който воден от Майк Адеунми, Николай Георгиев и Георги Кендеров, излезе напред с 33:24. През втория период самоковци се вдигнаха и направиха обрат след силна игра на Чавдар Костов, реализирал 25 точки за едно полувреме, включително 5 тройки, за 56:50 в полза на своя тим.

След паузата домакините се изстреляха напред след серия от 15-2, дело на Александър Янев, Чавдар Костов, Еван Бати и Брандън Рандолф, за 71:52. До финалната сирена Рилски не изпусна водачеството и стигна до победа №2 тази седмица.

И ОЩЕ: Макар че не се появи в игра, в групата на Рилски за двубоя бе Йордан Минчев, който още се възстановява от контузия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (12 декември) от 18.00 ч. в столичната зала „Триадица“ Шумен ще гостува на Левски, докато в сряда (14 декември) от 19.00 ч. Рилецо ще бъде домакин на Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ШУМЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани