14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛевски остави Ямбол под 70 точки (видео)

Левски остави Ямбол под 70 точки (видео)

6 поред за столичани в НБЛ след общо 48 точки на Алън Арнет и Джон Флорвиъс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шести пореден успех регистрира Левски в НБЛ. В своята зала „Триадица“ селекцията на Димитър Ангелов се наложи над Ямбол с 89:67 в двубой от 10 кръг в шампионата при мъжете. „Сините“ имат в актива си 6 победи и 3 загуби, като остават четвърти в класирането, докато отборът на Александър Алексиев е с баланс от 3-5 и е девети.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет и Джон Флорвиъс отбелязаха по 24 точки за Левски, като вторият грабна и 11 борби за дабъл-дабъл. Николай Михайлов добави 16, 9 борби и 6 асистенции.

Павел Маринов бе най-резултатен за Ямбол с 16 точки и 5 асистенции. Уил Таварес регистрира 14. Иван Лилов остана с 11 точки и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Столичани стигнаха до двуцифрен аванс още в първия период, след като дръпнаха с 18:7 с помощта на Лъчезар Димитров, Алън Арнет, Николай Михайлов и Джон Флорвиъс. Ямбол все пак отвърна чрез Трей Сампсън, Павел Маринов и Доминик Кристиано за 19:27. През втората част гостите сведоха пасива си до 1 точка след кош на Георги Герганов, но Левски не се даде и чрез Джон Флорвиъс и Николай Михайлов фиксира 48:39 в своя полза на голямата почивка.

След паузата Уил Таварес, Иван Лилов и Декуан Морис намалиха изоставането на Ямбол до 5 точки, но Левски отново не се огъна и чрез дуото Алън Арнет и Джон Флорвиъс постави на таблото 63:50 в своя полза в края на третата четвърт. През последните 10 минути преднината на домакините стана 18 точки, след като Марио Боянов, Николай Михайлов и Райън Райт не сбъркаха. Серия от 8-0, дело на Декуан Морис, Уил Таварес и Павел Маринов, даде нова надежда на ямболии след 58:68. Левски обаче сложи точка на спора чрез Лъчезар Димитров, Алън Арнет и Джон Флорвиъс, с което фиксира крайното 89:67.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (12 декември) от 18.00 ч. Левски ще приеме Шумен в зала „Триадица“ в София. За Ямбол предстои гостуване на Рилски спортист на 14 декември от 19.00 ч. в „Арена Самоков“.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани