10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАлекс Уандие си намери отбор във Великобритания (видео)

Алекс Уандие си намери отбор във Великобритания (видео)

Крилото ще играе за Манчестър Джайънтс

Във Великобритания ще има българско присъствие през новия сезон. За участника в местната лига Манчестър Джайънтс ще играе бившият младежки национал на България Алекс Уандие, обявиха от клуба.

Намерихме правилния играч на позиция 3. Алекс беше първи в списъка ни и смятаме, че е готов да играе в британската лига. Той е бърз и има разнообразен мерник, което ни дава повече опции при стрелбата. Само на 23 години има опит, играл е в три страни на различни нива. Зрял e за годините си. Надявам се той да изгради бъдещето си с нас”, коментира треньорът на Манчестър Джайънтс Дани Бърн.

През миналия сезон Алекс Уандие е част от състава на Ню Баскет Агрополи в Серия Ц в Италия. Негов съотборник там бе Станислав Цонков. През 2019/2020 крилото записва средно по 20 точки.

В кариерата си досега Алекс Уандие преминава през Левски, Видабаскет и Академик 17. След това продължава развитието си в Куеста Колидж в Северната Дивизия на Уестърн Стейт Конференс на NCAA.

Алекс Уандие няма да е първият нашенец, играл за Манчестър Джайънтс. Преди време в този тим се състезаваше Кристиян Ставрев.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани