11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългари в чужбинаПърви дабъл-дабъл за Александър Везенков през сезона в Гърция

Първи дабъл-дабъл за Александър Везенков през сезона в Гърция

Българинът сред реализаторите при успеха на Олимпиакос над ПАОК

Александър Везенков и Олимпиакос продължават победния си ход в Гърция. Българинът и отборът му се наложиха над ПАОК с 88:68 като гости в мач 9 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило отново бе сред най-добрите за Олимпиакос и остави срещу името си в статистиката 16 точки за 22 минути на паркета. Освен това, националът грабна и 10 борби, за да оформи своя първи дабъл-дабъл през сезона. При стрелбата си той бе 5/9 за две точки, 1/2 зад арката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Айзея Кенън бе най-добър със 17 точки.

Яник Франке бе най-резултатен за ПАОК с 24 точки и 6 борби.

Гостите доминираха под двата ринга, като овладяха общо 42 срещу 26 борби за ПАОК. Освен това, Александър Везенков и компания бяха по-точни в стрелбата от игра – 52% срещу 43% за съперника.

Олимпиакос е лидер в подреждането на гръцкия шампионат с 9 победи и без допуснато поражение през 2022/2023. На 28 декември Александър Везенков и съотборниците му ще излязат срещу АЕК. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАОК – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани