11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаРецитал и рекорд за Везенков в Мюнхен (видео)

Рецитал и рекорд за Везенков в Мюнхен (видео)

Крилото с КПД 43 след дабъл-дабъл при победа на Олимпиакос

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Тази вечер се оказа паметна за Александър Везенков в Евролигата. Крилото изведе своя Олимпиакос до втора победа в най-силната клубна надпревара на Стария континент, дошла след 82:71 срещу Байерн Мюнхен на немска земя в мач от 8 кръг. Гръцкият гранд е втори в класирането на турнира на богатите с баланс от 6-2, докато селекцията на Андреа Тринкиери е на 17-та позиция с 2 успеха и 6 поражения.

И ОЩЕ: Александър Везенков подобри личния си рекорд по коефициент, достигайки до КПД 43. Предишното най-добро постижение на 27-годишния българин бе 41 срещу АЛБА Берлин от март 2021 г.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровият баскетболист създаде доста проблеми на защитата на съперника и оформи третия си дабъл-дабъл за Олимпиакос в Евролигата през 2022/2023 – 20 точки и 13 борби, допълнени от 4 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 30 минути в игра. При стрелбата си той бе 2/2 от средно разстояние, 2/5 от тройката и 10/10 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Мустафа Фал добави 16 и 5 борби. Костас Слукас се отчете с 14 точки.

Огнен Ярамаз бе най-резултатен за Байерн Мюнхен с 12 точки. Айзък Бонга остана с 11 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков изпроси 8 фаула на играчите на противниковия отбор, като вкара и два ключови наказателни удара след борба в нападение, за да изведе Олимпиакос до 78:71 43 секунди преди края. Преди това Байерн намали пасив от 15 точки до 71:76 след серия от 11-0, но за повече нямаше сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 ноември Олимпиакос на Александър Везенков ще гостува на Макаби в Тел Авив, докато ден по-късно немският състав ще спори с АСВЕЛ. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЙЕРН МЮНХЕН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани