5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориИталия удържа Пуерто Рико в Белград (видео)

Италия удържа Пуерто Рико в Белград (видео)

Първи успех за тима на Мео Сакети на олимпийската квалификация

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Италия стартира с победа участието си на олимпийската квалификация в Белград. Тимът на Мео Сакети надви Пуерто Рико с 90:83 в среща от група B, в която има само два отбора след невъзможността на Сенегал да играе на турнира, заради коронавирус.

НАЙ-ДОБРИ: Нико Маниън, Симоне Фонтекио и Акиле Полонара вкараха по 21 точки за Италия, като последният овладя и 11 борби, за да оформи дабъл-дабъл.

Гиан Клавер завърши с 24 точки за Пуерто Рико. Гари Браун приключи с 16, 9 борби, 16 асистенции и 5 откраднати топки. Емануел Ендуяр остана с 11 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Италианците си осигуриха успеха в последните 4 минути, стопирайки финален щурм на съперника. За това се погрижиха Нико Маниън, Симоне Фонтекио и Акиле Полонара, които изстреляха отбора си до 88:80.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите Италия ще играе срещу победителя от двойката Филипините/Доминикана, докато Пуерто Рико ще спори със Сърбия.

СТАТИСТИКА ОТ ИТАЛИЯ – ПУЕРТО РИКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани