11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаКАУНАС 2023: Сакраменто наблюдава Везенков и на финалите в Евролигата (видео)

КАУНАС 2023: Сакраменто наблюдава Везенков и на финалите в Евролигата (видео)

Той игра много чисто и в спокойно темпо, което го прави специален, каза помощник-треньорът на Кингс Жорди Фернандес след полуфинала срещу Монако

Сакраменто продължава да следи изкъсо изявите на Александър Везенков на Стария континент с екипа на Олимпиакос. Представянето на българина в Каунас, по време на Финалната четворка в Евролигата, е наблюдавано от помощник-треньора на „кралете“ Жорди Фернандес.

„В Каунас съм да гледам основно Финалната четворка, но и изявите на Везенков. Една от целите ми е винаги да гледам мач от Евролигата. Тук съм, за да подкрепя Саша. Искаме да го видим да завърши сезона силно. От това, което сме виждали досега от него, той е много добър баскетболист и с високо баскетболно IQ”, заяви Жорди Фернандес.

Началото за Олимпиакос не беше добро. Темпото бе бавно и бяха пропуснати много стрелби. След почивката гърците излязоха концентрирани, играха като отбор и сътвориха впечатляваща серия от 27-2. Везенков игра много чисто и в спокойно темпо, което го прави специален. Това може да изглежда лесно, но не е, добави испанският специалист.

Олимпиакос, начело с Александър Везенков, победи Монако на полуфиналите в турнира на богатите след 76:62. За успеха на своя тим крилото имаше ключов принос, след като се разписа с 19 точки, 6 борби, 3 асистенции и чадър за 36 минути на паркета като титуляр. По този начин гръцкият гранд се класира на финала, където утре (21 май) от 20.00 ч. ще срещне Реал Мадрид.

Сакраменто придоби правата на Александър Везенков за НБА след драфта през миналото лято. В последните месеци Кингс държат под око играта на MVP и Реализатор №1 в Евролигата за 2022/2023, а той не ги разочарова. Отвъд океана са убедени, че сделка между двете страни най-вероятно ще има в следващите месеци. Самият Александър Везенков обяви, че ще мисли за това след края на сезона с Олимпиакос.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани