23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаОтвъд океана вярват, че ще има сделка между Везенков и Сакраменто

Отвъд океана вярват, че ще има сделка между Везенков и Сакраменто

Предстои да разберем

Баскетболистът на националния отбор на България и гръцкия Олимпиакос Александър Везенков обмисля сериозно да се насочи към НБА и да подпише със Сакраменто Кингс. Това твърди популярният американски журналист Марк Стейн, цитиран от специализираното издание basketnews.com.

Той съобщава, че негов източник вярва, че сделката между двете страни изглежда неизбежна.

Основният кандидат за приза Най-полезен състезател в Евролигата Везенков е обвързан с дългосрочен договор с Олимпиакос, до 2025 г., но има опция за откупуване за НБА след края на настоящия сезон. Той вече спечели отличието за Най-добър реализатор в елитния европейски клубен турнир.

За 27-годишния българин на първо време предстоят полуфиналите в гръцкия баскетболен шампионат, както и Финалната четворка на Евролигата, която ще се проведе в края на следващата седмица в литовския град Каунас.

Александър Везенков води преговори с Кингс, които държат правата му за НБА, и през миналото лято, но тогава реши да остане в Европа за петия си сезон с екипа на Олимпиакос.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани