22.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоЕвропаСерхио Люл стана Реализатор №1 на Финалната четворка в Евролигата за всички...

Серхио Люл стана Реализатор №1 на Финалната четворка в Евролигата за всички времена

Гардът на Реал Мадрид изпревари легендата Джей Ар Холдън и вече има общо 196 точки

Серхио Люл продължава да твори история. 191-сантиметровият гард на Реал Мадрид се превърна в Реализатор №1 на Финалната четворка в Евролигата за всички времена.

35-годишният баскетболист стори това при деветото си участие на Файнъл Фор в турнира на богатите. След отбелязаните 5 точки в полуфинала срещу Барселона за успеха на Реал със 78:66 Серхио Люл изпревари легендата Джей Ар Холдън (194) и вече има общо 196 точки в срещи от решителната последна фаза от най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Рекордите на Серхио Люл на Файнъл Фор в Евролигата не свършват дотук. Той е най-добър подавач в тази фаза с общо 66 асистенции. Освен това, той се превърна и в испанеца с най-много участия на Финална четворка (9).

Утре (21 май) от 20.00 ч. в „Жалгирио Арена“, в Каунас, Реал Мадрид ще се бори за трофея в Евролигата срещу Олимпиакос на Александър Везенков. Ако спечели отличието, Серхио Люл ще се присъедини към легенди на испанския гранд като Хуан Антонио Корбалан, Рафа Рулан, Валтер Шчербиак, Висенте Паниагуа и Мончо Монсалве, които имат по три европейски корони.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] „Надявам се да играя баскетбол още много години в този клуб“, добави гардът, който се превърна и в Реализатор №1 в историята на Финалната четворка в Евро… […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани