14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориЕван Фурние се обяви против забраната на Франция, свързана с отбори от...

Еван Фурние се обяви против забраната на Франция, свързана с отбори от Русия и Беларус

Ако трябва да приложим това към всеки спор, не трябва да играем никъде, смята баскетболистът на Ню Йорк

Eдна от звездите на френския баскетбол Еван Фурние изрази несъгласието си с последното решение на френската федерация. Преди ден централата в страната обяви, че всеки играч или треньор, който подпише договор с клуб от Русия или Беларус, няма да бъде част от представителните отбори. Това ще продължи, докато войната в Украйна не бъде прекратена.

Според това решение, всеки, който се състезава за Франция, трябва да подпише декларация, с която се доказва, че няма договорни отношения с руски или беларуски тимове. Ако тя бъде нарушена, състезателят или треньорът, няма да има право да играе или работи с представителните тимове на Франция.

Франция с твърда позиция: Играчи или треньори, подписали в Русия или Беларус, аут от националните отбори

„Честно казано, не съм фен на този тип неща. Подписах документа за доброто на отбора. Има много конфликти по света. Ако трябва да приложим това към всеки спор, не трябва да играем никъде„, смята Еван Фурние.

Френските медии обявиха, че подобна декларация е подписал и Томас Юртел.

Да, подписах. Иначе нямаше да съм тук. Има интерес към мен от страна на руски клубове, както и от такива от Испания. Ще видим какво ще се случи в бъдеще„, сподели гардът. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани