4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислав Младенов си намери нов отбор в Италия

Борислав Младенов си намери нов отбор в Италия

Бившият младежки национал ще играе за Виртус Имола

Борислав Младенов не остана дълго без отбор в Италия. След като по-рано днес стана ясно, че се разделя с Римини, българинът се разбра с Виртус Имола. Това обявиха от клуба в социалните мрежи.

Приех предложението на Имола, защото в този отбор има млади баскетболисти, с които съм играл. Сигурен съм, че ще се справим добре през новия сезон. Винаги съм подготвен. През 2021/2022 имах контузия, но вече съм здрав„, признава Борислав Младенов.

„В Римини и в София срещнах добри хора, които ми помогнаха в баскетболно и в човешко отношение. Аз съм човек, който успява да се адаптира бързо към новите реалности. Моите цели са да изпълнявам задачите си и да помагам на отбора. Ако правим това, което се изисква от нас, със сигурност ще стигнем до върха. Мога да обещая, че тази година ще бъде забавно„, допълва гардът.

202-сантиметровият баскетболист прекарва последните два сезона от кариерата си в Римини, с който достига до промоция в Серия А2 през 2021/2022. Преди това Борислав Младенов има още един период при „раците“ като юноша, където се оформя като играч.

През 2019/2020 е част от Левски, с който вдига Купата на България. Бивш младежки национал.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани