9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориФранция с твърда позиция: Играчи или треньори, подписали в Русия или Беларус,...

Франция с твърда позиция: Играчи или треньори, подписали в Русия или Беларус, аут от националните отбори

Решението е взето преди няколко дни

Френската федерация по баскетбол обяви, че всеки играч или треньор, който подпише договор с клуб от Русия или Беларус няма да бъде част от представителните отбори на страната. Това става ясно от съобщение, публикувано на официалния сайт на централата след заседение на Централното бюро от 28 юли.

Според информацията, това ще продължи докато трае войната в Украйна. Освен това, всички избрани членове на делегациите на националните отбори на Франция подписват декларация, с която доказват, че не са ангажирани и няма да бъдат част от руски или беларуски тимове. Ако споразумението бъде нарушено, то съответният състезател или наставник няма да бъде в списъците за следващите големи форуми, включително Олимпийските игри през 2024 г. в Париж.

Припомняме, че в последно време се заговори, че Томас Юртел ще продължи в Зенит. Ливио Жан-Шарл ще играе за ЦСКА Москва, докато Луи Лабери се разбра с УНИКС Казан.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани