13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАВладе Дивац за Никола Йокич: Определено вдигна летвата за всички

Владе Дивац за Никола Йокич: Определено вдигна летвата за всички

Определено заслужава да стане шампион в НБА, казва още една от легендите на сръбския баскетбол

Легендарният сръбски бивш баскетболист Владе Дивац заяви, че сънародникът му Никола Йокич заслужава да стане шампион в НБА.

„Защо да не спечели шампионски пръстен? Ако някой го заслужава, това е той“, каза Дивац в Нови Сад по повод баскетболиста на Денвър Нъгетс Никола Йокич.

Денвър ще спори за титлата в НБА срещу Маями Хийт.

„Йокич определено вдигна летвата за всички. Надяваме се да успее тази година. Сръбските баскетболисти идват от напреднали баскетболни школи. Никола е наш и е страхотно да го гледаме“, заяви още Владе Дивац, цитиран от специализираното издание eurohoops.net.

За националния отбор на Сърбия пък предстои участие на Световното първенство във Филипините, Япония и Индонезия, където тимът е в група с Китай, Пуерто Рико и Южен Судан.

Защо да нямаме успех и там?! Имаме ново добро и успешно поколение, което притежава много качества. Ключът е химията в състава и отношението към това да играеш за държавния отбор на страната. Надявам се, че това ще го има, защото добрата химия в състава помага много в трудни времена“, добави 55-годишният Владе Дивац.

ПрезGoogle
ИзточникБТА
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани