5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова най-добра за Сепси в женската Евролига (видео)

Борислава Христова най-добра за Сепси в женската Евролига (видео)

18 точки за българката срещу шампиона в турнира от миналия сезон Фенербахче

Борислава Христова и Сепси допуснаха шесто поредно поражение в женската Евролига този сезон. Българката и отборът й загубиха от шампиона в турнира от 2022/2023 Фенерабахче с 63:110 като гости в среща от 6 кръг в група А. Първенецът и носител на Купата на Румъния е с баланс от 0-6 в своя поток и заема седма позиция в класирането, докато турският тим е лидер с 6 победи.

Националката поведе колоната на реализаторите за Сепси, като се разписа с 18 точки, 5 борби и 1 асистенция за 37 минути на паркетата като титуляр. При стрелбата си Борислава Христова бе 3/11 от средна дистанция, 2/6 за три точки и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Елън Нистрьом вкара 13 точки.

По 24 точки за Фенербахче отбелязаха Кейла МакБрайд и Николина Милич, като втората грабна и 8 борби. Ема Месеман оформи първия си трипъл-дабъл в женската Евролига – 20, 10 борби и 10 асистенции.

Домакините бяха по-точни в стрелбата от игра – 61.6% срещу 36.2% за Борислава Христова и компания. Освен това, селекцията на Валери Гарние доминира под двата ринга, грабвайки общо 43 срещу 21 борби за Сепси.

На 29 ноември Борислава Христова и Сепси ще премерят сили с френския АСВЕЛ на румънска земя.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – СЕПСИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани