19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков помогна на Олимпиакос да разклати Монако в плейофите на Евролигата (видео)

Везенков помогна на Олимпиакос да разклати Монако в плейофите на Евролигата (видео)

Българинът с 10 точки в мач №1 от серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос стартираха с победа в плейофите на Евролигата. Пред своята публика българинът и отборът му повалиха Монако със 71:54 в първия си мач от елиминациите в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило започна сред титулярите за Олимпиакос, като и този път бе сред най-добрите. Александър Везенков остави на сметката си 10 точки и 5 борби за 27 минути на паркета, а при стрелбата си бе 2/4 от средно разстояние и 6/6 линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Йоргос Принтезис и Шакил МакКисик бяха най-резултатни с по 12 точки. Томас Уолкъп вкара 11.

Майк Джеймс и Донта Хол единствени финишираха с двуцифрен точков актив за Монако – по 10 точки, като първият грабна и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: След силния старт на гостите, които поведоха с 15:8 след 10 минути игра, Александър Везенков и Олимпиакос обърнаха нещата в своя полза през втория период за 33:22. След паузата Томас Уолкъп се разигра, а гръцкият гранд дръпна с 44:30. Най-големият аванс на домакините бе 16 точки за 50:34, а в края те запазиха предимството си.

И ОЩЕ: Преди двубоя Василис Спанулис официално влезе в Клуба на легендите в Евролигата. Дългогодишният капитан и лидер на гръцкия гранд бе почетен със специална церемония, на която присъстваха и собствениците на клуба – братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Вторият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и Монако ще бъде на 22 април отново на гръцка земя.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – МОНАКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани