13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоОще от светаЦървена Звезда сигнализира Адриатическата лига след инцидентите на мач №3 срещу Партизан...

Цървена Звезда сигнализира Адриатическата лига след инцидентите на мач №3 срещу Партизан (видео)

Условията в залата направиха невъзможно провеждането на нормален баскетболен мач, казват от лагера на "звездашите"

С наближаването на края на сезона в европейския баскетбол става все по-напечено. Цървена Звезда се обърна към Адриатическата лига с жалба във връзка с инцидентите по време на третия мач от финалната серия в турнира срещу Партизан, който се проведе късно снощи.

Ето и какво гласи позицията на Цървена Звезда: 

След целия хаос в третия мач от финалната серия, Цървена звезда няма и няма право да мълчи.

Хиляди фенове на нашия клуб, както и баскетболната общност, бяха принудени да гледат неприятни сцени, експлозии, хаос, обиди срещу играчи и подигравки към нашия щаб, както и хвърляне на запалки, мобилни телефони и стъклени бутилки. 

Условията в залата направиха невъзможно провеждането на нормален баскетболен мач. По съдиите бяха хвърлени предмети. Залата беше с почти 1500 души повече от максималния си капацитет. Това доведе до силен конденз и хлъзгав паркет.

Цървена Звезда настоява да ни кажат публично дали ние самите сме „длъжни“ да дадем титлата на най-великия треньор и трябва ли да търпим това, което един нормален човек просто не може да понесе? Този тричасов хаос започна за нас още преди началото на мача.

Срещата бе спечелена от Партизан със 70:67, като така селекцията на Желко Обрадович намали изоставането си в серията до 1-2 победи. Двубоят бе прекъснат за около 20 минути, заради инциденти с участието на феновете и един от съдиите.

В добавка, Цървена Звезда отнесе глоба от 62 500 евро за поведението на своите привърженици след първите два мача от финалите в Адриатическата лига.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани