14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоОще от светаКънектикът защити трона си в NCAA (видео)

Кънектикът защити трона си в NCAA (видео)

Tимът на ЮКон победи във финала Пърдю

Отборът на Университета на Кънектикът спечели за втора поредна година шампионската титла в колежанското първенство на САЩ, след като се наложи над Пърдю със 75:60. Така тимът на ЮКон става първият, който дублира шампионската си титла от 2007 г. насам, като предишното постижение бе на Флорида – 2006 и 2007 г.

Това е шеста титла за Кънектикът, като те са печелили всеки път, когато са стигнали до финалите, включително през 1999, 2004, 2011, 2014 и 2023 г. По този показател те се изравняват с отбора на Северна Каролина, който също има шест шампионски титли.

Тристън Нютън вкара 20 точки за ЮКон Хъскис, които спечелиха 12-ти пореден мач от Мартенската лудост. И нито веднъж не го направиха с по-малко от 13 точки разлика. Освен това, Нютън подаде и 7 асистенции, като бе избран за Играч №1 на финалния турнир. На финала той надскочи средните си постижения за сезона – по 14.9 точки и 6.2 подавания на мач.

Освен че разчитаха на нападението, много важна за успеха се оказа и здравата защита на Кънектикът. И макар да беше третият най-добър отбор в стрелбата от зоната за три точки, Пърдю днес реализира само една тройка. Единственият, който успя да се справи със защитата на Кънектикът, беше 220-сантиметровият Зак Еди – Играч на годината в колежанското първенство. Той вкара 37 точки от 25 изстрела от всякаква дистанция, а също така грабна и 10 борби. Това бе неговият 30-ти дабъл-дабъл през сезона.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани