5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЯмбол затрудни доста лидера в НБЛ (видео)

Ямбол затрудни доста лидера в НБЛ (видео)

Рилски спортист все пак намери пътя към успеха

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа трета поредна победа в третия етап на НБЛ. В зала „Диана“ самоковци надвиха Ямбол с 89:82 като гости в първия мач от 21 кръг в шампионата.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун се отчете с 20 точки и 5 асистенции за Рилски спортист. С по 14 се разписаха Тихомир Желев, Павлин Иванов и Николас Карвачо, като последният овладя и 12 борби.

От състава на Ямбол отсъстваше Иван Лилов и Фраклин Уилямс. От неговите колеги Андрей Иванов оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 14 борби. Евгени Василев и Ерик МакГил вкараха по 18, като вторият направи и 8 асистенции. Уили Атууд остана с 16 точки и 5 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Ямболии дадоха сериозен отпор на носителя на Купа България 2021, като в средата на втората четвърт водеха с 6 точки за 37:31. До почивката обаче гостите направиха обрат и излязоха напред с 48:46. В третия период двата състава стояха равностойно на паркета, а минималният аванс от 2 точки в полза на Рилски се запази след 74:72. Въпреки усилията на Уили Атууд, Андрей Иванов и Ерик МакГил в последните 10 минути, селекцията на Людмил Хаджисотиров стигна до преднина от 9 точки чрез Златин Георгиев, Брендън Браун и Павлин Иванов.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Рилецо е лидер в мъжкия ни елит с баланс от 17-2, а отборът на Тони Дечев е на шеста позиция със 7 успеха и 11 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 март Ямбол ще приеме Левски Лукойл. Рилски спортист го очаква изпитание срещу руския Парма в Ботевград от ФИБА Къп през следващата седмица.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани